Yrityssaneeraus vai konkurssi?

Toimistomme juristeilta on viime aikoina tiedusteltu usein, milloin yrityksen on järkevä hakeutua yrityssaneeraukseen ja milloin taas konkurssi on parempi ratkaisu. Aihe on vallitsevassa koronakriisissä valitettavan ajankohtainen.

Yhteiskunnan kannalta on erittäin tärkeää, että koronaviruksen aiheuttamassa erittäin voimakkaassa markkinahäiriössä turhat konkurssit voitaisiin välttää.

Yrityssaneeraus on tarkoituksenmukainen menettely silloin, kun yrityksen perusliiketoiminta on järjestettävissä kannattavaksi ja kassavirta on ainakin tulevaisuudessa, koronakriisin päätyttyä, käännettävissä saneeraustoimenpiteillä positiiviseksi.

Yrityssaneeraus ei kuitenkaan auta, jos yrityksen ydinliiketoiminta on syystä tai toisesta kannattamatonta ja uutta velkaa arvioidaan muodostuvan tulevaisuudessakin. Jos yrityksen johdolla ei ole realistista näkemystä velkaantumisen pysäyttämiseksi, eikä yrityksellä ole mahdollista saada oman pääoman ehtoista rahoitusta, on tällöin usein järkevintä hakea yritys konkurssiin.

Jos yritystoiminnan ennakoidaan saneeraustoimienkin jälkeen tuottavan tappiota myös tulevaisuudessa, ei yrityssaneeraus auta tilanteen korjaamiseen. Tällaisessa tilanteessa ei ole suositeltavaa tehdä uutta velkaa ja asettaa mahdollisesti vielä uusia johdon henkilökohtaisia vakuuksia kannattamattoman liiketoiminnan jatkamisen turvaamiseksi.

Jos yritystä uhkaa maksukyvyttömyys, johdon on yleensä kuitenkin järkevää kartoittaa asiantuntijan kanssa olisiko liiketoiminta saneerattavissa ja konkurssi vältettävissä. Autamme tällaisessa tilanteessa yritysten johtoa mielellämme. Katsotaan yhdessä tarkoituksenmukainen ratkaisu. Tilanteen kartoittamisesta ei synny kustannuksia.

Jos tarvitsette apua tilanteen selvittämiseen, täytä alla oleva lomake ja olemme pikaisesti yhteydessä. Ratkotaan yhdessä koronakriisin ongelmat!

Ota yhteyttä!

    Next Prev